Вишневі гілочки – не пропустіть період заготівлі!

Всім відомо, що листя вишні часто додають в різні фіточаї та трав’яні збори. Але, виявляється, вираженими лікувальними властивостями володіють не тільки листя, але також пагони та навіть бруньки цього плодового дерева.

Повідомляє   poshepky.com

Корисні властивості вишневих гілочок

До складу вишневих гілочок входять антиоксиданти, які не дають клітинам окиснюватися та запобігають передчасному старінню. Багатий мінеральний склад зміцнює судини зсередини та покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Вони зміцнюють імунітет та запобігають виникненню респіраторних захворюваннях, мають протизапальну, антимікробну, сечогінну дію.

Вишневі гілочки позбавлять від солей – не пропустіть період заготівлі!

Потрібно нарізати гілочки не щеплених вишень. Найкращий період для цього — рання весна, коли починають набухати бруньки. Пагони потрібно ретельно промити та просушити.

Візьміть десяток  висушених гілок та наріжте на кілька частин по 8-9 см. Укладіть на дно каструлі та залийте 500 мл окропу. Доведіть до кипіння та варіть ще на маленькому вогні 15 хвилин. Потім напій потрібно накрити кришкою і загорнути щільним рушником.

Відвар готовий. Пити по одній склянці з медом по 4-5 разів на день. Гілочки можна використовувати декілька разів, поки відвар не стане неприємним на смак.

Пити 10 днів, потім 10 днів перерва. І так – три рази.

Протипоказання:

Загостренні виразки, гастрит, панкреатит та інших захворювань шлунка, дванадцятипалої кишки або підшлункової залози. Не слід вживати при важких хронічних захворюваннях.

Be the first to comment on "Вишневі гілочки – не пропустіть період заготівлі!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*