Дуже смачні баклажани на зиму. Всі гості просять рецепт

Дуже смачний салат з баклажанів на зиму з яскравим і насиченим смаком, який просто приготувати за цим рецептом.

Повідомляє    mandarynka.com.ua

Складові:

  • Баклажани – 2 кг.
  • Помідори – 3 кг.
  • Гострий перець – 2 шт.
  • Часник – 4 головки.
  • Солодкий болгарський перець – 1,5 кг.
  • Сіль з гіркою – 2 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Цукор – 200 гр.
  • Рослинна олія – 250 мл.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 390 мл. і 3 банки по 1,5 л.

Баклажани на зиму, покроковий процес приготування

1. Баклажани нарізати невеликими шматочками. Якщо у Вас баклажани гірчать, то посипте сіллю, добре перемішайте і дайте постояти 20 хвилин. Потім промийте і тільки після цього використовуйте в готуванні.

2. Солодкий болгарський перець почистити від насіння та плодоніжок, і нарізати соломкою. 4 головки часнику і гострий перець подрібнити в блендері. Помідори (3 кг.) подрібнити в блендері або прокрутити через м’ясорубку.

3. Подрібнені помідори перекласти в ємність в якій буде варитися салат. До помідорів додати сіль (2 ст. ложки з гіркою), цукор (200 гр.). Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім додати баклажани і влити 250 мл. рослинної олії, гарненько перемішати. Коли баклажани закиплять, додати солодкий перець, перемішати і знову довести до кипіння. Тушкувати з моменту закипання 35 хвилин. За цей час необхідно 2-3 рази перемішувати овочі. За 5 хвилин до готовності додати часник з гострим перцем. Коли баклажани будуть повністю готові, то необхідно влити 200 мл. оцту 9%. Перемішати і дати закипіти.

4. Киплячий салат перекласти в стерилізовані банки. У цей момент салат повинен стояти на дуже повільному вогні і злегка кипіти. Банки накрити стерильними кришками і щільно закупорити. Обов’язково перевернути банки кришками вниз, укутати теплим рушником або ковдрою до повного охолодження.

Смачного  Вам !!!

Be the first to comment on "Дуже смачні баклажани на зиму. Всі гості просять рецепт"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*